Ціна «примирення»: звільнення Шойгу та Герасимова могли обіцяти Пригожину

15:03, 25.06.2023
Ціна «примирення»: звільнення Шойгу та Герасимова могли обіцяти Пригожину

Час покаже, що спонукало головного "вагнерівця" несподівано закінчити несподівано розпочату бунтівну "спецоперацію"

Ватажку "Вагнера" Євгену Пригожину могли пообіцяти звільнення міністра оборони РФ Сергія Шойгу та ще декількох військових посадовців – таку версію припускають в українських спецслужбах.

 

Як інформує УМ, про це сказали інкогніто у вітчизняних спецслужбах.

 

Джерела зазначають, що за розворот колон з вагнерівцями від Москви Пригожину могли пообіцяти зняття з позицій міністра оборони Сергія Шойгу, начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова та інших менш значних посадовців в Росії, з якими конфліктує власник ПВК "Вагнер".

 

Також співрозмовники висловлюють сумніви, що вагнерівці дійсно поїдуть у Білорусь.

 

Що передувало: У суботу ввечері у пресслужбі самопроголошеного президента Білорусі заявили, що Олександр Лукашенко провів переговори з ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, і той прийняв пропозицію про зупинку руху "вагнерівців" на території Росії.

 

Після цього Пригожин заявив, що його найманці розвертають колони і йдуть у зворотному напрямку в польові табори.

 

Пізніше в Кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно Пригожина закриють, він "піде в Білорусь".

 

Нагадаємо, що увечері 23 червня ватажок ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії завдала ракетного удару по тилових таборах найманців. Через це 25 тисяч найманців Пригожина нібито йдуть "відновлювати справедливість".

 

Зранку 24 червня Пригожин заявив, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, збирається "на Москву", а також що його вояки збили вже три російських вертольоти. Найманці ПВК "Вагнер" також захопили військові об'єкти у Воронежі.

 

Російський президент Володимир Путін в екстреному зверненні заявив, що Росія веде "боротьбу за виживання", і в країні намагаються "організувати заколот".

 

Проти Пригожина порушили кримінальну справу за "організацію збройного заколоту", інкримінована йому стаття 279 КК РФ передбачає позбавлення волі від 12 до 20 років.

 

В адміністрації президента (АП) РФ побоювалися, що вже за кілька годин вагнерівці Євгена Пригожина можуть опинитися недалеко від Москви, і біля столиці почнуться бої. За даними української розвідки, Путін екстрено виїхав з Москви на Валдай. Колону "вагнерівців" помітили за 400 км від Москви.

 

Як повідомляла УМ, Пригожинсько-вагнерівський «бунт»: перший етап демонтажу путінської системи.