путін наляканий збройним заколотом і згадав 1917 рік

11:53, 24.06.2023
путін наляканий збройним заколотом і згадав 1917 рік

Путін злякався громадянської війни і записав звернення

Російський диктатор Володимир путін у своєму зверненні заговорив, що Росія веде «боротьбу за виживання» і в країні намагаються «організувати громадянську війну»

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із відеозвернення Путіна.

 

«Звертаюся до тих, кого обманом або погрозами втягнули в злочинну авантюру, на шлях тяжкого злочину збройного заколоту...Це удар у спину країні та народу.

 

Саме такого удару було завдано по Росії 1917 року, коли країна вела Першу світову війну. Але перемогу в неї вкрали. Інтриги, чвари, політиканство за спиною армії і народу обернулися найбільшим потрясінням, руйнуванням армії і розпадом держави, втратою величезних територій. У підсумку - трагедією громадянської війни...

 

Ми не дамо цьому повторитися. Захистимо і наш народ, і нашу державність від будь-яких загроз. Зокрема - від внутрішньої зради. А те, з чим ми зіткнулися - це саме зрада. Непомірні амбіції та особисті інтереси призвели до зради...

 

Повторю, будь-яка внутрішня смута - смертельна загроза для нашої державності, для нас, як нації. Це удар по Росії, по нашому народу»,— заявив диктатор.

 

Путін заявив, що дії влади Росії "будуть жорсткі", а Збройні сили та інші державні органи отримали необхідні накази. Він визнав, що ситуація в Ростові "залишається складною, фактично заблокована робота органів цивільного і військового управління". Він просить тих, "хто підняв зброю на бойових товаришів", припинити "участь у злочинних діях".

 

 </p>

Як повідомляла УМ, ватажок ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин заявив,, що регулярна армія Росії завдала ракетний удар по тилових таборах найманців. За словами Пригожина, міністр оборони РФ Сергій Шойгу прилітав у Ростов, де особисто провів операцію по знищенню найманців.

 

25 тисяч найманців Пригожина нібито йдуть "відновлювати справедливість". Водночас він просить не називати це "військовим переворотом". Пригожин додав, що Шойгу боягузливо втік із Ростова і "цю тварюку буде зупинено". У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією.

 

Після заяви ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина про фактичне оголошення війни проти армії рф в соцмережах почали публікувати фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під'їздах до Москви, як пишуть ЗМІ, облаштовують блокпости. 

 

Пригожин стверджував, що взяв під контроль військові обєкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, збирається "на Москву", а також що його вояки збили вже три російських вертольоти.