Організація американських держав закликає рф вивести свої війська з України

10:51, 24.06.2023
Організація американських держав закликає рф вивести свої війська з України

Зеленський подякував Організації американських держав за підтримку

Організація американський держав, до якої входять 35 країн, підтримала Україну та закликала росію негайно вивести свої  війська з території нашої країни.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив президент Володимир Зеленський у Твіттері.

 

«Вдячний 22 країнам - членам Організації американських держав за потужну заяву на підтримку України, схвалену на 53-й сесії Генеральної асамблеї ОАД. Заклики до негайного виведення військ агресора з України та притягнення до відповідальності всіх винних у воєнних злочинах - надважливі», - написав президент.

 

Володимир Зеленський відзначив, що Україна цінує підтримку країнами Американського континенту зусиль з досягнення справедливого миру для України.

 

Міжнародна організація американських держав була заснована в 1948 році для виконання переважно комерційних функцій. Метою діяльності ОАД були мир та процвітання країн західної півкулі, а під теперішньою назвою організація була створена на основі Панамериканського союзу навесні 1948 року.

 

До складу ОАД входять 35 держав. Зокрема в 1971 році при організації був установлений інститут постійних спостерігачів, а вже станом на 2022 рік правом спостерігачів були наділені Євросоюз, а також ще 51 країна, серед яких, наприклад, Україна.

 

Як повідомляла УМ, президент  України Володимир Зеленський запросив Членів Організації американських держави долучитися до імплементації української Формули миру.