Помста за Чонгар: окупанти вгатили по району Антонівського мосту - Гуменюк

10:08, 23.06.2023
Помста за Чонгар: окупанти вгатили по району Антонівського мосту - Гуменюк

Ворог ударив по району Антонівського мосту - «така собі помста за Чонгар».

Загарбники тероризують правий берег: на Херсонщині посилилися ворожі обстріли. Після удару по Чонгарському мосту росіяни атакували район Антонівського мосту.

 

Як інформує УМ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

 

«Вода поступово відходить, з лівого берега трошки повільніше, ніж з правого. На деокупованій частині Херсонщини стан вже більш-менш стабільний, але на лівому березі ще є підтоплені райони. Тим не менш, ворог намагається повернутись на ті позиції, які були втрачені через високу воду, і водночас посилює обстріли, зокрема, за минулу добу ми фіксуємо вже підвищення кількості обстрілів до 91, чого не було кілька діб, поки йшла евакуація, поки вони знаходились на більш віддалених позиціях з урахуванням відкидання аж на 15 км на окремих ділянках. Зараз вони повертаються, починають обстрілювати сильніше, тероризуючи правий берег, зокрема за ніч застосували тактичну авіацію, в дещо нетиповий спосіб вдарили в район Антонівського мосту там, де вони раніше не бомбардували. Зараз така собі помста за Чонгар», - повідомила Гуменюк.

 

Вона зазначила, що не всюди ґрунт дозволяє окупантам повернутись на позиції, але на деяких ділянках вони використовують в тому числі приватні подвір’я і другий поверх будівель для розташування вогневих позицій. Зокрема, за минулу добу Херсонщина дуже потерпала від мінометних та артилерійських обстрілів.

 

Своєю чергою контрбатарейна боротьба Сил оборони працює досить потужно, і українські захисники переорієнтовують свої удари, зазначила речниця.

 

За інформацією Гуменюк, було знищено 63 окупанти і 20 одиниць техніки, серед якої бронетанкова. Крім того, на півдні авіація відпрацювала 3 удари по районах зосередження особового складу і техніки ворога, знищено 1 спостережний пункт та розвідувальні безпілотники ворога.

 

Зауважимо, що українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 23 червня 2023 року ліквідували близько 223 тисяч 330 російських загарбників, і ще 680 осіб - за минулу добу. Крім того, знищено 4017 ворожих танків (+4), бойових броньованих машин - 7798 (+15), артилерійських систем – 3985 (+44), РСЗВ – 617, засобів ППО - 379 (+3), літаків – 314, гелікоптерів – 307, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 3447 (+9), крилатих ракет - 1214, кораблів / катерів - 18, автомобільної техніки та автоцистерн – 6708 (+30), спеціальної техніки - 545 (+6).

 

Як повідомляла УМ, окупанти волають про обстріл Чонгарського моста.