Директор Департамерту КМДА Ткачук перебуватиме під домашнім арештом

13:01, 21.06.2023
Директор Департамерту КМДА Ткачук перебуватиме під домашнім арештом

Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук - віднині з "браслетом".

Голосіївський районний суд міста Києва 21 червня, у повному обсязі задовольнив клопотання прокуратури та обрав директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА, який підозрюється у службовій недбалості, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

 

Строк дії ухвали - 2 місяці. Йдеться про Романа Ткачука. 

 

Як інформує УМ, про це 21 червня повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у Телеграм.

 

«На підозрюваного також покладено обов’язки: прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою; повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця свого проживання; утриматися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у вказаному кримінальному провадженні, за винятком участі у процесуальних діях; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Як повідомлялося раніше, прокуратура у межах кримінального провадження щодо загибелі та травмування людей через недопуск до укриття повідомила про підозру директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА за ч. 2 ст. 367 КК України.

 

Слідство встановило, що підозрюваний, перебуваючи з 2018 року на посаді директора Департаменту, несе персональну відповідальність за організацію та результати роботи даного структурного підрозділу з реалізації державної політики у сфері цивільного захисту на території Києва.

 

Як повідомляла УМ, в Україні виявили 900 непридатних до використання укриттів.