ЗСУ просуваються на Таврійському напрямку і нищать росіян

15:27, 20.06.2023
ЗСУ просуваються на Таврійському напрямку і нищать росіян

Сили оборони наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямах (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Сили оборони просуваються на Таврійському напрямку та завдають втрат російським  окупантам.

 

Як інформує Україна молода, пце повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський у вівторок.

 

За його даними, підрозділи ракетних військ та артилерії ЗСУ протягом доби виконали 1487 вогневих завдань.

 

І додав, що за минулу добу втрати ворога на цьому напрямку (Запорізька та Херсонська області) вбитими та пораненими склали понад п'ять рот.

 

Кількісний склад роти різний залежно від роду військ. Наприклад, мотострілецька рота російської армії складається зі 110 осіб, десантно-штурмова – з 75, а в танковій – від 30 до 40 військових.

 

Генерал Тарнавський повідомив, що Силі оборони знищили чи пошкодили 46 одиниць військової техніки противника. Зокрема, 13 танків, сім БМП, БТР, БпЛА Supercam, БпЛА Shahed-136, чотири гаубиці 2С19 "Мста-С", гаубиця 2А65 "Мста-Б", зенітний ракетний комплекс "Бук", дві протитанкові гармати МТ-12" Рапіра", РЛС "Зоопарк", важку вогнеметну систему "Сонцепьок".

 

Також було знищено п'ять місць зберігання боєприпасів противника.

 

Зауважимо, що вранці 20 червня Генштаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони мають частковий успіх на Мелітопольському та Бердянському напрямах та закріплюються на нових місцях.

 

При цьому, там, де ЗСУ ведуть оборону, жодної позиції не втрачено.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відео визволення селища П'ятихатки Василівського району Запорізької області.