Президент ПАР Рамафоса прибув потягом до Немішаєва на Київщині

09:47, 16.06.2023
Президент ПАР Рамафоса прибув потягом до Немішаєва на Київщині

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса. (twitter.com/PresidencyZA)

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса прибув потягом до станції Немішаєве, що в Київській області.

 

З огляду на пункт призначення, вочевидь, лідер ПАР почне свій візит до України з відвідування постраждалих від рашизму міст Київщини – Бучі та Бородянки, які розташовані поруч.

 

Як інформує Україна молода, про свій візит до України повідомив сам президент ПАР Сиріл Рамафоса  на офіційній сторінці у Twitter в п’ятницю вранці.

 

«Президент Сиріл Рамафоса прибув на залізничну станцію Немішаєве в Україні, де його зустрічають Спеціальний посланник України з питань Африки та Близького Сходу посол Максим Субхк та посол Південно-Африканської Республіки в Україні пан Андре Греневальд», - йдеться  повідомленні на президентській сторінці.

 

Також оприлюднено відео зустрічі біля потяга.

 

Відомо, що 15 червня Сиріл Рамафоса прибув до Польщі, аби потім направитися до України.

 

Зауважимо, що африканські лідери ПАР, Єгипту, Сенегалу, Уганди, Замбії та Республіки Конго очолюють миротворчу місію, спрямовану на встановлення миру після вторгнення росії в Україну.

 

Як повідомляв сайт президента ПАР, ці лідери збиралися у п'ятницю відвідати Київ, а в суботу – Санкт-Петербург, де зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським та президентом росії Володимиром Путіним.

 

Мета африканців – виступити миротворцями й домовитися про збільшення поставок зерна і добрив із України та рф.

 

 
Як повідомляла "УМ", нещодавно Рамафоса створив комісію для розслідування звинувачень з боку США в тому, що торік російське судно забрало зброю з військово-морської бази поблизу Кейптауна.