У рф влаштували судилище над 22 українськими військовополоненими, фото

10:15, 15.06.2023
У рф влаштували судилище над 22 українськими військовополоненими, фото

Суд в росії над українськими військовополоненими "азовцями", яким загрожуэ 15 рокыв ув"язнення.. (Фото: Associated Press.)

Над понад 20 українськими військовими в середу, 14 червня, відбувся «суд» на півдні росії.  Вони захищали Маріуполь і потрапили у ворожий полон у травні 2022 року.

 

Як інформує УМ, про це повідомило агентство Associated Press.

 

За інформацією видання, росіяни влаштували судилище над бійцями "Азову". Мова йде про 22 українських військовополонених.

 

Країна-агресор цинічно звинувачує українських захисників у так званій "причетності до терористичної організації" та "участі в акціях з повалення влади у "ДНР".

 

"У разі визнання їх винними "азовцям" загрожує покарання від 15 років до довічного ув'язнення", - повідомило видання.

 

 

В AP також додають, що з 24 людей, яким були висунуті так звані "звинувачення", двох обміняли на російських військовополонених.

 

При цьому з решти 22 військовополонених, які постали перед "судом", вісім - жінки, які, як пише видання, працювали кухарями в полку "Азов".

 

Нагадаємо, що після героїчних боїв за Маріуполь у російському полоні минулого року опинились понад 2,5 тисячі українських військових, які до останнього тримали позиції із заводу "Азовсталь".

 

Втім, вони отримали наказ залишити припинити оборону. Після цього, коли бійці опинилися у полоні росіян, Україна займається визволенням наших захисників. Деякі з них вже вдалося звільнити. Зокрема, 5 українських командирів за домовленостями перебувають у Туреччині. Також частина українських військовослужбовців повернулася додому.

 

 

Варто зазначити, що росіяни раніше хотіли влаштувати судилище над полоненими захисниками "Азовсталі" в окупованому Маріуполі. Про це минулого літа повідомляло ГУР МО. Тепер, як бачимо, країна-агресор влаштовує судилище на своїй території.

 

Як повідомляла УМ, прикордонник зі Зміїного звільнився з полону на День народження.