На правобережжі затоплено тисячі будинків – Херсонська ОВА

09:35, 07.06.2023
На правобережжі затоплено тисячі будинків – Херсонська ОВА

Затоплена площа перед Будинком Культури у Новій Каховці (Фото:Alexey Konovalov/TASS/Handout via REUTERS)

Станом на ранок 7 червня після підриву Каховської ГЕС  вже затоплено 1 тис 852 будинки на правобережній Херсонщині.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 6 червня Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін  у Telegram.

 

«Протягом ночі надзвичайних подій не зафіксовано. Інтенсивність підтоплення зменшується. Однак через значні руйнування дамби вода ще прибуватиме. За нашими прогнозами рівень води збільшиться ще в районі метра протягом наступних 20 годин. Цієї ночі почало підтоплювати Білозерську громаду, до якої вода вчора ще не дісталась», - написав Прокудін.

 

За його словами, станом на ранок затоплено 1 тисяча 852 будинки на правобережній Херсонщині.

 

Вночі по допомогу звернулись 13 людей, серед яких п’ятеро жителів лівобережжя.

 

Станом на 6 ранку евакуйовано 1 тисяча 457 людей. Зокрема з мікрорайноу Корабел вивезли 1 тисячу 286 людей. "Поліція, ДСНС, військові, всі на місці", - додав Прокудін.

 

Нагадаємо, що в ніч на 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію, зруйнувавши машинну залу й саму станцію, її не відновити. Зміління Каховського водосховища загрожує безпеці ЗАЕС. 

 

Підрив Каховської ГЕС спричинив екологічну катастрофу. Вода з водосховища почала затоплювати міста й села, почалася евакуація. Внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС почалися проблеми з подачею води в Кривому Розі, Марганці та Нікополі.

 

Володимир Зеленський наголосив, що створена росіянами катастрофа на Каховській ГЕС не зупинить Україну у деокупації власних території і не збільшила шанси окупантів залишитись на цій землі.

 

Як повідомляла УМ, Кінбурнська коса стане островом після теракту на Каховській ГЕС.