У Криму окупанти мінують хімзавод «Титан» - партизани

14:42, 31.05.2023
У Криму окупанти мінують хімзавод «Титан» - партизани

Мінування "Титану", як припкскає українська сторона, робиться для того аби сповільити майбутній наступ иЗСУ на півострові.

Завод «Титан», розташований у тимчасово окупованому Криму - російські загарбники мінують.

 

Як інформує УМ, про це 31 травня у Телеграмі повідомив партизанський рух «Атеш».

 

«Російські окупанти почали мінувати кримський завод «Титан», що поблизу міста Армянськ. Очевидно, рашисти думають, що українські сили будуть незабаром на адмінмежі з Кримом», - йдеться в дописі.

 

Учасники руху зазначили, що загарбники роблять це, аби звинуватити Україну в екологічному тероризмі.

 

Нагадаємо, що в серпні 2018 року на заводі "Титан" у тимчасово окупованому Криму відбувся викид небезпечних речовин. Внаслідок цього із Каланчацького і Чаплинського районів Херсонщини вивезли на реабілітацію майже 550 дітей і дорослих. Через хімічне отруєння на адмінмежі з півостровом постраждав 61 український прикордонник.

 

У вересні того ж року стало відомо, що окупанти зупинили завод, та в жовтні знову його запустили. У червні 2019 року жителі Херсонщини знову скаржилися на викиди "Титану".

 

Як повідомляла УМ, лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що росія закрила всі шляхи для перемовин. Тому наразі для звільнення Криму немаєіншого шляху як силового