СБУ оголосила підозри блогерам за зйомки роботи ППО

13:02, 31.05.2023
СБУ оголосила підозри блогерам за зйомки роботи ППО

Одна з блогерш, якою зацікавилася СБУ.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури Служба безпеки України в середу, 31 травня, оголошує підозру кільком блогерам, які оприлюднили відео роботи української ППО під час обстрілів Києва 16 травня.

 

Як інформує УМ, про це інкогніто повідомило джерело в правоохоронних органах.

 

Підозру підготовано за статтею "Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану".

 

Однією з цих блогерів є дружина наркодилера Юрія Чернецького, який нині відбуває термін у в’язниці, співачка Інна Воронова.

 

Нагадаємо, що правоохоронці встановили особи шістьох мешканців столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки Росії на Київ 16 травня.

 

Інна Воронова від час нічної атаки росіян на Київ 16-го травня зняла в сторіз кадри роботи української ППО. Невдовзі співачка видалила відео і записала звернення з купою вибачень.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки запобігла російській диверсії на залізничному об’єкті на прифронтовій території у Донецькій області.