Укренерго розслідує аварійний інцидент у енергосистемі

16:04, 30.05.2023
Укренерго розслідує аварійний інцидент у енергосистемі

Зараз енергетики заживляють споживачів. (facebook.com/npcukrenergo)

Аварійне відключення декількох магістральних високовольтних ліній відбулося через технічні причини в Україні 30 травня.

 

Це не пов’язано з дефіцитом потужності в енергосистемі. Але Укренерго вже розпочало розслідування через масові аварійні відключення світла.

 

Як інформє Україна молода, про це компанія Укренерго повідомила у вівторок.

 

За попередніми даними, близько 13:00 в Україні аварійно відключилися декілька магістральних високовольтних ліній. Через це спрацювала автоматика, тому були знеструмлені споживачі у декількох областях.

 

Зараз енергетики заживляють споживачів. Світло обіцяють відновити у найближчі години.

 

"Розпочато розслідування причин інциденту. Окремо наголошуємо, що відключення відбулися через технічні причини та не пов’язані з дефіцитом потужності в енергосистемі", – йдеться у повідомленні.

 

 

У свою чергу компанія ДТЕК повідомила, про зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України. Саме причину зниження частоти встановлюють фахівці Укренерго. Енергетикам о 14:32 діли дозвіл на відновлення електропостачання.

 

Раніше стало відомо, що у центрі Києва сталося аварійне відключення. Без світла залишилося майже 50 будинків у центрі столиці, в тому числі на вулицях Інститутській та Грушевського.

 

Загалом в Україні відключення світла сталися у семи областях – через обстріли та погіршення погодних умов.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" спільно з американською компанією Holtec International узгодило план будівництва в Україні 20 атомних енергоблоків з реакторами SMR-160.