У Києві та області ППО знищила 29 «Шахедів»: є поранеі та руйнування

09:34, 30.05.2023
У Києві та області ППО знищила 29 «Шахедів»: є поранеі та руйнування

Наслідки російської атаки на Київщину в ніч на 30 травня - горить багатоповерхівка (Фото: Телеграм ANDRII NEBYTOV)

Котру ніч посріль ворог обстрілює столицю. У ніч на вівторок 30 травня росія здійснила нову атаку дронами-камікадзе іранського виробництва, протиповітряна оборона знищила 29 із 31 запущеного ворогом "Шахеда".

 

Як інформує УМ, про це 30 травня повідомила пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ у Телеграм та командувач ПС генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram

 

У ніч на 30 травня 2023 року з 23.30 по 4.30 російські окупаційні війська вкотре атакували Україну іранськими ударними безпілотниками "Shahed-136/131".

 

Загалом із півночі та півдня було зафіксовано пуски 31 дрона-камікадзе.

 

Сили та засоби Повітряних сил у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищили 29 ударних БпЛА.

 

Зазначається, що майже всі дрони було уражено на підступах столиці та у небі Києва.

 

Правоохоронці Київської області отримали понад 50 повідомлень про пошкодження житла, офісів, магазинів та автомобілів під час нічної атаки росіян, 10 людей дістали поранення.

 

 

Про це повідомив голова поліції Київської області Андрій Нєбитов у Telegram 

 

«Маємо вже понад 50 повідомлень від громадян про пошкодження будинків, квартир, офісних приміщень, магазинів, гаражів і автівок. На жаль, маємо 10 потерпілих від осколкових поранень», - написав  Нєбитов.

 

Він також опублікував фото пошкоджень у результаті атаки.

 

За словами Нєбитова, поліція фіксує усі злочини армії Росії, щоб винні понесли за не це відповідальність.

 

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко повідомив у Телеграм, що вибухи лунали у Подільському, Голосіївському, Святошинському, Дніпровському, Дарницькому та Печерському районах. Ближче до 5-ї години ранку відомо, що внаслідок падіння уламків на багатоповерхівку загинула людина.

 

«У Голосіївському районі, де внаслідок падіння уламків, сталася пожежа в багатоповерхівці,  рятувальники наразі евакуювали з будинку 20 осіб. Одна людина загинула. Одну літню жінку госпіталізують медики. Двом постраждалим надали допомогу на місці», – повідомив мер.

 

Кличко також додав, що загалом в Голосіївському районі госпіталізували 4 постраждалих. Трьом медики надали допомогу на місці.

 

В КМДА кажуть, що за інформацією, яка нині уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

 

В Голосіївському районі через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло займання на останніх двох поверхах. Ймовірно, зруйновані перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи щодо людей під можливими завалами.

 

У Подільському районі зафіксували загоряння у житловому будинку. Інформації про постраждалих наразі не надходило. Також пролунали вибухи у Святошинському районі.

 

В Дарницькому районі Києва уламки ворожого безпілотника потрощили автівки киян.

 

В Дніпровському районі палаючі уламки впали на зелену зону.

 

В Подільському - на нежитлову забудову.

 

В Святошинському районі уламки впали на територію одного з підприємств.

 

Додамо, що в ніч на 30 травня в Києві було  оголошено повітряну тривогу, що тривала майже 3 години. За даними КМВА, в результаті 17-ї від початку атаки рф на столицю України внаслідок падіння уламків є жертва та руйнування в різних районах.

 

Як повідомляла УМ, масштабна нічна атака рф пов’язана з новою поставкою дронів «Shahed».