Канада передає Україні 43 ракети AIM-9 Sidewinder

14:37, 26.05.2023
Канада передає Україні 43 ракети AIM-9 Sidewinder

Авіаційна ракета класу “повітря-повітря” AIM-9. (Фото з відкритих джерел)

Канада безоплатно передає Україні 43 ракети класу «повітря – повітря» ближнього радіуса дії. Йдеться про керовані авіаційні ракети AIM-9 Sidewinder.

 

У міноборони Канади сподіваються, що ця пожертва із запасів CAF допоможе Україні захистити своє небо від атак росії, що тривають.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд на 12-му засіданні "Рамштайну", передає пресслужба уряду країни.

 

Зауважимо, що AIM-9 — це американська ракета виробництва компанії Raytheon. Боєприпас класу "повітря-повітря" було прийнято на озброєння ще 1956 року, і він і досі перебуває в серійному виробництві. За час існування було проведено значну кількість модернізацій.

 

 

Важливо, що Sidewinder сумісні з більшістю сучасних винищувачів, серед яких F-16, F-15, а також винищувачі п’ятого покоління F-22 Raptor і F-35 Lightning II.

 

За словами пані Ананд, анонсована у квітні поставка стрілецької зброї та боєприпасів іде за планом. В Україну вже доставлено кулемети, автомати, набори для чищення та магазини, а найближчими тижнями планується доставити 1 млн патронів калібру 5,56 мм і 4800 штурмових гвинтівок.

 

Очікується, що всі 21 000 одиниць стрілецької зброї та 2,4 мільйона патронів від Канади будуть доставлені в Україну до літа.

 

Окрім надання озброєння, Канада розширить підготовку українських військових медиків у Польщі у рамках операції UNIFIER.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна болить Канаді та G7.