Грабували та жорстоко катували: на Київщині затримано групу розбійників

09:37, 22.05.2023
Грабували та жорстоко катували: на Київщині затримано групу розбійників

Затримання одного із бандитів. (Фото: сайт Національна поліція України)

Поліція Київщини викрила злочинне угруповання, яке вчинило серію нападів на господарів приватних маєтків у Бучанському та Броварському районах Київської області.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Національної поліції.

 

Організатор групи - 29-річний житель столиці, який перебував у розшуку за бандитизм та викрадення транспорту. Розбійні напади він скоював разом із двома поплічниками.

 

Так, в Ірпені зловмисники вдерлися до будинку 70-річного чоловіка та нещадно побили його, вимагаючи гроші. Розбійники перерили весь будинок, забрали готівку і зникли.

 

У селі Красилівка банда вчинила розбійний напад на родину підприємця. Озброєні зловмисники побили власника будинку, погрожували відрізати вуха, а згодом облили пальним та погрожували підпалити. Потерпілі мусили віддати всі заощадження.

 

Зазначається, що поліція Київщини затримала зловмисників у Хмельницькій області, саме перед тим, як вони готувалися вчинити черговий напад. Двоє осіб нині перебувають у слідчому ізоляторі, третій учасник злочинного угруповання нині за кордоном, йому заочно повідомлено про підозру.

 

У ході 14 обшуків поліцейські вилучили автоматичну зброю, гранати, кайданки, пластикові хомути, засоби для відмикання дверей, банківські картки, одяг, в якому вчинялися розбої, та інші речові докази.

 

Відкрито кримінальне провадження за фактом розбою, спрямованого на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, вчиненого організованою групою в умовах воєнного стану, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу).

 

Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

Як повідомляла УМ, екскомбат «Беркуту» Ростислав Пацеляк арештований у справі вбивств активістів Майдану.