Із Джетти до Хіросіми: Зеленський зустрінеться із лідерами G7 в Японії

11:09, 20.05.2023
Із Джетти до Хіросіми: Зеленський зустрінеться із лідерами G7 в Японії

Лідери G7 чекають на Зеленського у Хіросімі. (facebook.com/rishisunak)

Президент Володимир Зеленський, після візиту до Саудівської Аравії, вилетів до Японії, де проходить саміт лідерів «Великої сімки» (G7) у місті Хіросіма.

 

Глава держави проведе перемовини з лідерами країн-партнерів, зокрема, й з президентом США Джо Байденом.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський повідомив у суботу в Telegram

 

«Японія. G7. Важливі зустрічі з партнерами та друзями України.

 

Безпека й посилення співпраці для нашої перемоги. Сьогодні мир стане ближчим», - написав президент України.

 

Раніше глава Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив особисту участь Володимира Зеленського в саміті «Групи семи» в японському місті Хіросіма.

 

Він також анонсував, що Зеленський з президентом США Джо Байденом "буде зустрічатися в найближчі дні" й лідери обговорять створення міжнародної коаліції літаків і "багато інших питань".

 

«Сьогодні можна сказати офіційно про створення коаліції літаків, і це говорить про те, що Україна дуже скоро буде мати все необхідне для того, щоб захистити наше українське небо, наші міста й наших громадян», – сказав Єрмак в ефірі єдиного телемарафону.

 

Як повідомляла «УМ», у п'ятницю Володимир Зеленський прибув до Саудівської Аравії, де взяв участь у саміті Ліги арабських держав та закликав підтримати українців.

 

Напередодні лідери держав «Великої сімки» (G7) домовилися посилити санкції проти росії та пообіцяли фінансову допомогу Україні під час саміту в японській Хіросімі.