Росія стягує нові сили на захоплення Бахмута

09:51, 20.05.2023
Росія стягує нові сили на захоплення Бахмута

Рашистів не покидає ідея взяти під свій контроль Бахмут

Російські загарбники продовжують перекидати на Бахмутський напрямок  додаткові сили, щоб повністю захопити місто, яке частково перебуває під її контролем, та заявити про "певний успіх" у війні з Україною.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в суботньому огляді  розвідувального співтовариства Міністерства оборони Великої Британії.

 

За оцінкою британської розвідки, за останні чотири дні Росія, ймовірно, перекинула до кількох батальйонів для посилення Бахмутського напрямку. Це сталося після того, як українські війська здобули тактичні переваги  на флангах міста, а також після "публічно озвучених сумнівів" щодо готовності приватної військової компанії "Вагнера" продовжувати бойові дії в цьому секторі.

 

«Зважаючи на те, що Росія, ймовірно, зберігає в Україні відносно невелику кількість незалучених до бойових дій підрозділів, така передислокація є значним кроком з боку російського командування», – вважають у розвідці британського Міноборони.

 

Там додають, що російське керівництво, ймовірно, й далі розглядає захоплення Бахмута як ключову військову мету в найближчій перспективі, яка дозволить "заявити про певний успіх у конфлікті".

 

У Міноборони Британії також висловлювали припущення, що на 15-тий місяць повномасштабної війни сили РФ навряд чи будуть здатні до ефективного контролю  своїх дій вздовж усієї лінії фронту.

 

Як повідомляла УМ, Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в Бахмуті втрати росіян становлять близько 70 000 втрат вбитими та пораненими.