Байден надасть чергову військову допомогу Україні на $375 млн — ЗМІ

09:34, 20.05.2023
Байден надасть чергову військову допомогу Україні на $375 млн — ЗМІ

У Хіросімі Джо Байден оголосить про надання військового пакету

Президент США Джо Байден після зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським на саміті G7 у Хіросімі має наміри оголосити про нову військову допомогу Україні на суму 375 млн доларів

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Politico з посиланням на трьох американських і українських чиновників.

 

У пакет допомоги включатиме більше артилерійських снарядів, бронетехніки та протитанкової зброї – обладнання, яке США і союзники постачали Києву раніше, але яке буде дуже потрібне у місяці важких боїв, що очікуються цієї весни та літа. 

 

За інформацією Politico, про це стало відомо після того, як президент США дав зрозуміти, що дозволить передачу Україні третіми країнами американських винищувачів F-16, повідомивши своїм колегам із G7, що підтримає спільні міжнародні зусилля з підготовки українських пілотів.

 

«У сукупності ці кроки є сильним проявом підтримки Києва напередодні очікуваного контрнаступу, який, як сподіваються українці, дозволить повернути більше територій, захоплених Росією», – пише видання.

 

Раніше Голова Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив особисту участь Володимира Зеленського в саміті "Групи семи" в японському місті Хіросіма.

 

Як повідомляла УМ, лідери держав «Великої сімки» (G7) домовилися посилити санкції проти росії та пообіцяли фінансову допомогу Україні під час саміту в японській Хіросімі у п'ятницю. Відтак президенти та прем’єр-міністри США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Канади та Італії, а також лідери ЄС запевняють, що підтримка України не похитнеться.