Резніков нарахував 70 тисяч вбитих та поранених росіян у Бахмуті

16:07, 19.05.2023
Резніков нарахував 70 тисяч вбитих та поранених росіян у Бахмуті

На Бахмутському напрямку загинули тисячі російських солдатів

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в Бахмуті втрати росіян становлять близько 70 000 втрат вбитими та пораненими. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у кулуарах Україно-американського форуму.

 

«Якщо порахувати, я думаю, на сьогодні до 70 000 втрат росіяни зазнали лише на Бахмутському напрямку, маю на увазі вбитих і поранених разом», – зазначив посадовець.

 

Резніков підкреслив, що українські військові, які тримають оборону в Бахмуті, "роблять важливу річ" – зменшують наступальний потенціал армії РФ і таким чином не дають ворогові піти у наступ на інших ділянках лінії фронту.

 

За нашими оцінками, вони (росіяни. – Ред.) по батальйону в день там втрачають і продовжують це робити", – додав глава Міноборони.

 

·       17 травня 2023 року речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомляв, що в Бахмуті Сили оборони відвоювали ще до 500 метрів.

·       18 травня бійці 3-ї штурмової бригади заявили, що здійснили прорив вглиб на 700 м, знищивши щонайменше 50 загарбників.

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Росія за рік повномасштабної війни проти України втратила в 10 разів більше військових, ніж за 10 років війни в Афганістані. При цьому росіяни зазнали величезних втрат не тільки у живій силі, а й у техніці та залишилися без крейсера "Москва".