Битва за Бахмут: російські окупанти втрачають ініціативу

10:21, 18.05.2023
Битва за Бахмут: російські окупанти втрачають ініціативу

Українські війська просунулися на Бахмутському напрямку на 500 м

Російські окупанти, попри обмежені контратаки ЗСУ на Бахмутському напрямку,  втрачають ініціативу на цій лінії фронту. Тепер успіхи українських сил підтверджують як у Міноборони України, так й у російському МО. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється у звіті «Інституту вивчення війни» (ISW)

 

У звіті повідомляється, що російські та українські офіційні особи визнали продовження обмежених українських контратак під Бахмутом 17 травня.

Зокрема, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що українські війська просуваються на невстановлених напрямках на флангах Бахмута. У свою чергу речник Східного угруповання Сергій Череватий заявив, що захисники за минулу добу просунулися до 500 метрів на Бахмутському напрямку і продовжують наступати на фланги росіян.

 

Також Міноборони Росії заявило, що російські повітряно-десантні війська досягли незначного просування, але визнало продовження українських контратак на флангах Бахмута в районі Богданівки (5 км на північний захід від Бахмута) та Іванівського (6 км на захід від Бахмута).

 

Фінансист Wagner Group Євген Пригожин заперечив заяву Міноборони про територіальні здобутки і розкритикував Міноборони за неправдиве представлення відступу як захоплення нових позицій.

 

«Один з відомих мілблогерів поскаржився, що російські війська тепер повинні реагувати на українські дії, маючи на увазі, що російські війська втрачають ініціативу в районі Бахмута, незважаючи на обмежений характер українських контратак у цьому районі», - говориться у звіті ISW.

 

Як повідомляла УМ, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський констатує, що російські окупанти у Бахмуті перебувають у ступорі, адже наступ ЗСУ в цьому районі успішно відбувається вже три дні.