Спецпредставник КНР у справах Євразії Лі Хуей прибув до Києва

17:01, 17.05.2023
Спецпредставник КНР у справах Євразії Лі Хуей прибув до Києва

Лі Хуей під час свого європейського турне відвідає Україну, Польщу, Францію, Німеччину та Росію

До України прибув спецпредставник Китаю у справах Євразії Лі Хуей. Він озвучить можливі шляхи врегулювання війни в Україні під час свого європейського турне.

 

Про це повідомило іспанське видання El Mundo.

 

Зазначається, що Лі Хуей вже знаходиться у Києві. Високопоставлений український чиновник на умовах анонімності повідомив, що сьогодні можлива зустріч спецпредставника Китаю з президентом України Володимиром Зеленським.

 

Це має бути перша зустріч особиста українського лідера з високопоставленим китайським чиновником після початку вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

У Пекіні очікують, що Лі Хуей озвучить можливі шляхи врегулювання війни в Україні під час європейського турне. Також він планує відвідати Польщу, Францію, Німеччину та Росію.

 

Нагадаємо, 26 квітня Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ провів телефонні переговори злідером Китаю Сі Цзіньпіном. Вони обмінялися думками щодо перспектив мирних врегулювання війни.

 

Сам Зеленський після розмови з лідером Китаю заявив про неможливість миру за рахунок територіальних компромісів.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з китайським лідером Сі Цзіньпіном озвучив українську "формулу миру". У свою чергу Сі Цзіньпін розповів про китайський "мирний план".