Шольц не бачить Німеччину в «коаліції винищувачів» для України

15:40, 17.05.2023
Шольц не бачить Німеччину в «коаліції винищувачів» для України

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц. (Фото Офісу президента)

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц не бачить участі своєї країни в дебатах про створення альянсу для постачання західних винищувачів в Україну.

 

Дана ініціатива належить президенту Володимиру Зеленському, який нещодавно перебував з візитом у Берліні.

 

Як інформує Україна молода, про це Шольц сказав у Рейк'явіку в кулуарах саміту Ради Європи, передає видання Tagesschau у середу.

 

Зокрема, канцлер відповів на питання, чи Німеччина братиме участь у спільному альянсі, оголошеному Нідерландами, Великою Британією і Францією, з підготовки пілотів винищувачів і постачання винищувачів.

 

«Ми зосередилися на тому, що ми робимо. Це дуже актуально зараз для здатності України захищати себе», - сказав пан Шольц.

 

І згадав про поставки танків, технічне обслуговування систем озброєнь, боєприпасів і посилення протиповітряної оборони від російських атак.

 

За його словами, Німеччина вже взяла на себе подальші зобов'язання саме в цих сферах.

 

Зауважимо, 17 травня прем'єр-міністри Британії та Нідерландів за підсумками зустрічі на полях саміту Ради Європи у Рейк’явіку домовились очолити "коаліцію винищувачів" для надання Україні F-16.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський обговорив ініціативу щодо «коаліції винищувачів» із президентом Франції Макроном та прем’єром Британії Сунаком під час візитів до Парижу та Лондона.