Звільнити Крим можна лише військовим шляхом - Джемілєв

14:23, 17.05.2023
Звільнити Крим можна лише військовим шляхом - Джемілєв

Мустафа Джемілєв переконаний, що звільнити Крим можна лише військовим шляхом

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що Росія закрила всі шляхи для перемовин. Тому наразі для звільнення Криму немаєіншого шляху як силового.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав в інтерв´ю Укрінформу.

 

«Вони самі закрили всі шляхи для перемовин. І зараз іншого шляху, окрім військового, не залишається. Коли мені телефонують співвітчизники із Криму, запитують, як справи, які перспективи, я кажу, що, швидше за все, буде силове звільнення. Кажу, що ми будемо стріляти, зокрема по військових базах у Криму. Звісно, я розмовляю зі свідомими людьми, вони мені відповідають: та хоч перетворіть тут усе на пекло, ми готові до цього, лише швидше приходьте. Ось таке ставлення у кримських татар до цього питання», - сказав Джемілєв.

 

Він пояснив таку позицію тим, що на перемовинах між представниками України та Росії, що проходили після повномасштабного вторгнення, українська сторона відстоювала позицію, що агресор повинен відійти на межі до 24 лютого 2022 року, а питання Криму та Донбасу слід вирішувати шляхом перемовин.

 

«Але майже одразу вустами речника Путіна Пєскова була зроблена заява, що питання Криму обговорюватися не буде», - зазначив Джемілєв.


Як повідомлялося, на переконання начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова, із заходом українських підрозділів до Криму прибічники Росії залишать півострів керченською поромною переправою. 

 

Як повідомляла УМ, міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що союзники повинні підтримувати Україну в боротьбі за відновлення територіальної цілісності в кордонах 1991 року, включаючи Кримський півострів.