Всеукраїнська рада церков виступила за створення спецтрибуналу проти рф

12:41, 16.05.2023
Всеукраїнська рада церков виступила за створення спецтрибуналу проти рф

Всеукраїнська Рада Церков беззастережно підтримує створення Міжнародного Трибуналу який би судив російську владу за злочин агресії, (vrciro.org.ua)

На підтримку ідеї створення спецтрибуналу проти російської федерації виступила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті ВРЦ.

 

“Усвідомлюючи масштаби горя, яке принесла росія нашим вірним, усьому українському народові, будучи свідомими того, яку загрозу становить російський імперіалізм народам Європи, виходячи з наших віросповідних принципів, своїх переконань, поклику власної совісті, ми беззастережно підтримуємо створення Міжнародного трибуналу який би судив російську владу за злочин агресії, тобто за розпочату проти України війну”, – йдеться в заяві.

 

Також ВРЦ виступає за те, щоб Міжнародний трибунал був створений і почав працювати якнайшвидше, а всі хто розпочав агресивну війну проти України були б покарані.

 

ВРЦ звернулось до всіх держав світу, а зокрема до Палати Представників, Сенату та Державного департаменту США, з проханням підтримати створення Трибуналу за міжнародною моделлю.

 

Крім того, у заяві засуджується практика незаконної та насильницької депортації українських дітей до росії та їх насильницького усиновлення.

 

“Ми закликаємо ООН, ЮНІСЕФ і Червоний хрест чинити тиск на Росію з вимогою повернути депортованих українських дітей до країни та возз’єднати їх із батьками та родичами”, – підкреслили в заяві.

 

Окрім цього, ВРЦ вітає розслідування Міжнародного кримінального суду проти російської влади та військових злочинців.

 

В організації закликають міжнародне співтовариство також підтримати компенсаційний механізм, який би був здатним відшкодувати збитки, завдані українській державі та суспільству з боку росії.

 

Нагадаємо, щоспецтрибунал по рф може бути створено за прикладом Нюрнберзького.

 

Як повідомляла УМ, Спецтрибунал для рф: до коаліції долучилося 32 держави.