На Запоріжжі та Херсонщині засіли в обороні 150 тисяч росіян

14:10, 15.05.2023
На Запоріжжі та Херсонщині засіли в обороні 150 тисяч росіян

Зафіксовано, що на Запоріжжі та Херсонщині рашисти не відходять, а грабують і вивозять все, що потрапляє під руки

Близько 152 тисяч російських військових осіли на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей та готуються оборонятися.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба розвідки, коментар представника ГУР Андрія Черняка РБК-Україна.

 

«Ми не фіксуємо зараз жодного відводу військ ні в Запорізькій, ні в Херсонській областях. Так, є певний рух − щось вони вивозять, когось евакуюють, щось намагаються вкрасти, але реального відводу бойових підрозділів ми не бачимо. Наприклад, Енергодар − вони звідти не відходять, але звідти вивозять все, що можуть вкрасти, вивезти та забрати: автомобілі, обладнання з лікарень. Вони чітко усвідомлюють, що там будуть бойові дії», - зазначив Черняк.

 

За словами представника ГУР, росіяни готуються до оборони, посилюють свої укріплення та будують нові, бо розуміють, що сил для наступу у них немає.

 

Черняк додав, що окупанти мають одне завдання − утримувати позиції, які в них зараз є.  

 

Він також пояснив, що так звану "евакуацію" з окупованих територій Півдня України росіяни використовують як ширму для проведення контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

Крім того, вони примусово вивозять проукраїнське населення, бо бояться появи партизанських рухів.

 

Раніше радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко повідомив, що російські окупанти готуються до оборони тимчасово окупованого Маріуполя − у місті та у довколишніх селищах біля кожного мосту через річки Кальчик та Кальміус загарбники набудували укріплень.

 

Як повідомляла УМ, на захоплених територіях Херсонської області росіяни посилили фільтраційні заходи, ворог проводить обшуки у будинках місцевих.