Лукашенко проігнорував День державного прапора Білорусі у Мінську

11:34, 14.05.2023
Лукашенко проігнорував День державного прапора Білорусі у Мінську

Державна символіка Білорусі фактично не змінилася з радянських часів і затверджена Лукашенком у 1998 році на противагу історичній.

Диктатор Білорусі Олександр Лукашенко не з'явився на урочистостях з нагоди святкування Дня Державного прапора, Державного герба і Державного гімну республіки, які відбуваються у Мінську в неділю.

 

Це сталося на інформаційному тлі про погіршення здоров'я самопроголошеного «президента».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив білоруський журналіст й аналітик Антон Мотолько у своєму проєкті "Мотолько помоги" в Telegram.

 

За його даними, Лукашенко не з'явився на церемонії вшанування державного прапора, герба і гімну, яка 14 травня проходить на площі Державного прапора в Мінську.

 

Замість нього промову Лукашенка виголосив прем'єр-міністр Роман Головченко.

 

Водночас, державні ЗМІ поширюють письмовий текст промови диктатора з нагоди свята без відеозвернення. 

 

При цьому, напередодні в суботу диктатор після тривалої відсутності на публіці  відвідав президентську клініку в Дроздах.

 

 

Як повідомляла «УМ», 9 травня Лукашенко був на параді у Москві, але негайно повернувся в Мінськ, не чекаючи завершення всіх урочистостей.

 

Вже у Мінську на параді Лукашенко не виступив із традиційною промовою до Дня перемоги. За нього це зробив міністр оборони Білорусі, тоді як диктатор лише постояв на сцені.