Зеленський приіхав до Італії вперше після російського вторнення

12:12, 13.05.2023
Зеленський приіхав до Італії вперше після російського вторнення

Володимир Зеленський прилетів до Риму. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський вперше з початку російського вторгнення прибув  до Італії. У ході візиту плануються зустрічі з президентом та прем‘єр-міністром країни та Папою Римським.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні глави держави в Телеграм-каналі.

 

«Рим. Зустрічі з Президентом Італії Серджо Маттареллою, премʼєр-міністром Джорджею Мелоні та Папою Римським Франциском. Важливий візит для перемоги України», – написав Зеленський.

 

Як повідомляє ANSA, о 11:13 за Києвом Зеленський приземлився в аеропорту Чампіно в Римі. Його зустрічав міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні. 

 

Приблизно о 12:30 Зеленський прибуде на двосторонню зустріч з президентом Італії Серджо Маттареллою.

 

Після цього будуть окремі зустрічі з Мелоні і Таяні. За даними італійських ЗМІ, президент України у другій половині дня зустрінеться з Папою Римським у Ватикані.

 

У квітні, як відомо, папа Франциск приймав українського прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Сам Зеленський був у Ватикані ще в лютому 2020 року – до початку пандемії коронавірусу.

 

Прем'єрка Італії своєю чергою здійснила перший візит в Україну в лютому 2023 року, в межах якого оголосила про надання пакета військової допомоги,  який містить комплекси SAMP/T-MAMBA, а також системи Spada і Skyguard.

 

За непідтвердженою інформацією, увечері Зеленський вирушить до Німеччини, де у нього в неділю запланована низка зустрічей, в тому числі з канцлером Олафов Шольцем.

 

Як повідомляла УМ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та Папа Римський Франциск під час зустрічі у Ватикані обговорили українську формулу миру. Очільник українського уряду попросив допомогти повернути на свою територію незаконно вивезених росією українських дітей.