На узбережжі Маріуполя виявили мертвих дельфінів

15:02, 12.05.2023
На узбережжі Маріуполя виявили мертвих дельфінів

У Маріуполі масово гинуть дельфіни через забруднення моря російськими окупантами

Росіяни свідомо знищують екосистему Маріуполя: на узбережжі тимчасово окупованого міста помітили мертвих дельфінів. Також у Маріуполі багато стихійних сміттєзвалищ, ніхто не контролює забруднення грунту, річок та моря.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила  Маріупольська міська рада у Telegram. 

 

«Мешканці міста вже не вперше фіксують винесені на узбережжя тіла дельфінів. Це може бути наслідками знищення росіянами природньої екосистеми Азовського моря», – кажуть у міськраді.

 

Раніше у квітні російські окупанти розпочали будівництво перекриття через річку Кальчик. 

 

«Забудова відбувається варварськими методами із застосуванням шлаку. Через його потрапляння до води, у річці може початися мор риби», – додають у міськраді.

 

Нагадаємо, з травня 2022 року Маріуполь перебуває під повною окупацією російських загарбників – 20 березня захисники Маріуполя, які тримали "останню фортецю" Азовсталь, вийшли з території меткомбінату.

 

У місті зруйновано понад 90% будинків через російські обстріли. Також окупанти влаштували катастрофічну ситуацію з гігієною – маріупольці набирали воду з калюж від поривів. 

 

А минулого літа в Азовському морі почався мор риби та дельфінів. Також через кораблі окупантів у Чорному морі могло загинути близько 50 тисяч дельфінів. 
 


Як повідомляла УМ, співробітники Національного парку «Тузлівські лимани» Іван Русєв повідомив, що дельфіни в Чорному морі, які зазвичай зимують поблизу берегів Криму, Грузії та Туреччини, через постійні бомбардування цьогоріч мігрували на мілководдя, де мало їжі.