ТУРБОТА: Міноборони створило онлайн-майданчик для поранених

15:01, 09.05.2023
ТУРБОТА: Міноборони створило онлайн-майданчик для поранених

На сайті Міноборони запрацював розділ для поранених

На сайті Міноборони офіційно запрацював розділ для військовослужбовців, які отримали поранення на війні з російськими окупантами. Там зібрана уся корисна інформація для медичного відновлення, реабілітації та соціального захисту поранених.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

 

«На сайті Міноборони офіційно запрацював розділ щодо шляху пораненого. Через вкладку «військовослужбовцям» здійснюється перехід на сайт ТУРБОТА. Сайт простий у користуванні, містить алгоритми дій пораненого та відповіді на всі питання, які виникають під час лікування, проходження ВЛК, отримання виплат тощо», — повідомила вона.

 

На сайті «Турбота»  зібрано:

 

·       інформацію про те, як військовослужбовцю отримати скерування на лікування, реабілітацію або оздоровлення;

·       поради, на що важливо звернути увагу під час проходження лікування, військово-лікарської та медико-соціальної експертної комісії;

·       інформацію пільги та грошові виплати, які належать військовослужбовцю;

·       інструкцію про те, які документи потрібно отримати і до кого за ними звертатись.

·        

На сайті виклали зразки рапортів, які необхідно заповнювати для отримання медичних та соціальних послуг. Також для зручності можна завантажити «Довідник військовослужбовця після поранення».

 

Нагадаємо, до кінця травня запрацює  система електронного запису до лікарів для проходження військово-лікарської комісії.

 

Як повідомляла "УМ", відправляти воєнкомів із центрів комплектацій на фронт доручив президент Зеленський головнокомандувачу ЗСУ Залужному. На їхні посади у ТЦК СП глава держави порадив призначати воїнів, які отримали поранення