Українці вважають путіна сучасним Гітлером - соцопитування

19:54, 08.05.2023
Українці вважають путіна сучасним Гітлером - соцопитування

Переважна більшість українців в усіх частинах України вважають путіна сучасним гітлером

Через воєнні злочини, що скоїла окупаційна армія РФ в Україні, 94% українців вважають, що російський диктатор Володимир Путін є сучасним Адольфом Гітлером.

 

Як інформує Україна молода, це випливає з результатів опитування, проведеного фондом Демократичні ініціативи ім. І. Кучеріва та Центром Разумкова.

 

Повністю з цим твердженням згодні 82,2% опитаних, ще 11,8% респондентів швидше згодні, аніж навпаки.

 

Не вважають Путіна сучасним Гітлером лише трохи більш ніж 1% українців.

 

Серед воєнних злочинів Росії від початку повномасштабного вторгнення, які найбільше закарбувалися в пам’яті, опитувані назвали: розстріли та тортури окупантами жителів Бучі, масове вбивство цивільних у Маріуполі та авіаудар по Драматичному театру, а також вбивство полонених українських військових в Оленівці.

 

Соціологи зазначають, що інші воєнні злочини окупантів, пов’язані з умисними вбивствами цивільних внаслідок ракетних обстрілів, теж назавжди залишаться в колективній пам’яті українців.

 

На питання про те, як події у опитаних асоціюються з горем і розпачем, більшість людей згадували наслідки воєнних злочинів РФ.

 

Як повідомляла УМ, під час війни сильні лідери відіграють велику роль у складні часи і часто надихають народ на боротьбу з ворогом. Саме такими більшість українців вважають президента Володимира Зеленського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.