Україна має повністю відновити свої кордони з 1991 року - МЗС Чехії

13:11, 07.05.2023
Україна має повністю відновити свої кордони з 1991 року - МЗС Чехії

Щоб позбутися російського імперіалізму, необхідно, щоб Україна відновила свої кордони з 1991 року, включно з Кримом - Ян Ліпавський

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що союзники повинні підтримувати Україну в боротьбі за відновлення територіальної цілісності в кордонах 1991 року, включаючи Кримський півострів. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Крим Реалії. 

 

Глава відомства висловив думку, що Чехія і НАТО мають постачати зброю Києву, доки він не переможе у війні з Росією.

 

«Нам потрібно, щоб Україна повністю відновила свою територіальну цілісність та кордони з 1991 року, включно з Кримом. Щойно Крим буде звільнено, це буде серйозним ударом по російському імперіалізму, якого нам потрібно позбутися, тому що він ставить під загрозу безпеку Європи», – сказав Ліпавський.

 

Коментуючи вжиті Чехією заходи щодо обмеження російського впливу, зокрема, запровадження санкцій проти патріарха Кирила, глава МЗС зазначив, що це обумовлено відповідальністю за майбутнє країни та всього континенту.

 

«Це питання безпечної Чехії, безпечної Європи, тому що, якщо подивитися на карту, то ми в центрі Європи. Тому наша безпека залежить від безпеки усієї Європи. І в такій ситуації ми маємо чітко визначитися з приводу того, що нам загрожує, а це однозначно Росія, і це буде Росія навіть тоді, коли Україна виграє війну – російська загроза залишатиметься», – зазначив він. 
 


Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський заявив, що контрнаступ сил оборони передбачає повернення Криму.