«Перспектива» розправила крила: на Полтавщині команда з розвитку громад отримала нові можливості завдяки грантовим коштам

15:03, 05.05.2023
«Перспектива» розправила крила: на Полтавщині команда з розвитку громад отримала нові можливості завдяки грантовим коштам

Нові технічні можливості дають команді ГО «Перспектива» урізноманітнити проведення навчальних заходів у громадах. (Фото надані Юлією Поповою)

Громадська організація «Платформа сталого розвитку «Перспектива», що працює у Новоселівській громаді Полтавського району, була зареєстрована групою місцевих активістів три роки тому. Її діяльність спрямована на сприяння розвитку громади в економічному, екологічному, культурному та соціальному напрямках.

 

Тобто, на поліпшення добробуту її мешканців. З початку повномасштабної війни ГО «Перспектива» сфокусувалася на допомозі переселенцям, які масово прибували до Новоселівської громади.

 

А ось сама команда працює в орендованому приміщенні й тривалий час змушена була користуватися орендованим обладнанням.

 

«Ми довго, але безуспішно намагалися знайти фінансування для закупівлі меблів й офісної техніки, — говорить керівниця «Платформи сталого розвитку «Перспектива» Юлія Попова. — Здійснитися нашій мрії допомогла перемога в грантовому конкурсі, який у січні-лютому цього року проводила Програма «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні, що впроваджується за фінансування Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії й реалізується відомою британською компанією Crown Agents у партнерстві з International Alert, Optima Group у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

 

За грантові кошти ми придбали, зокрема, меблі, офісну техніку, зарядну станцію, павербанки (згодилися під час вимкнення електроенергії) та інше необхідне обладнання для комфортної і безперебійної роботи персоналу».

 

                                                                      Юлія Попова.

 

Нові технічні можливості дозволили команді «Перспективи» організувати навчальні заходи для вразливих категорій населення, працівників підтримуючих професій (соціальний захист, освіта, інші структурні підрозділи органів місцевого самоврядування). А також налагодити взаємодію та прямі зв’язки між отримувачами послуг (жителями громад, в тому числі вразливих категорій) і їх надавачами (відділами і структурними підрозділами органів місцевого самоврядування, благодійними та громадськими організаціями).

 

Відтепер команда може підвищувати свій професійний рівень й набувати нових навичок в онлайн форматі: брати участь у вебінарах, тренінгах.

 

Упродовж останніх трьох місяців завдяки реалізації проєкту вдалося підготувати заявки на конкурси і запити до благодійних організацій та залучити понад 11 000 євро для допомоги вразливим категоріям населення. Окрім того, підписати меморандуми про співробітництво у довгостроковій перспективі, що дозволить системно й ефективніше надавати послуги громадянам, зміцнити співпрацю з іншими організаціями громадянського суспільства. 

 

 

«Проєкт дав можливість «розправити крила» нашій організації, адже комфортні умови праці — це про стабільність для всієї нашої команди і волонтерів!», — із задоволенням говорить Юлія Попова.