В Одесі посилюють заходи безпеки на річницю трагічних подій 2 травня

18:28, 01.05.2023
В Одесі посилюють заходи безпеки на річницю трагічних подій 2 травня

Правоохоронці готові забезпечити порядок в Одесі 2 травня. (Фото Нацполіції)

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Іван Жук заявляє, що правоохоронці посилять заходи безпеки в Одесі у річницю трагічних подій 2 травня.

 

Зокрема, за правопорядком у центрі Одеси слідкуватимуть співробітники Нацполіції, Нацгвардії та інші представники Сил оборони. Також на місці чергуватимуть співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій та карети швидкої допомоги.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив полковник Іван Жук, передає сайт Нацполіції у понеділок. 

 

«Для забезпечення безпеки, зважаючи на війну, буде вжито низку обмежень. Зокрема, вхід на Куликове поле (в цьому місці 9 років тому загинуло багато людей – Ред.) здійснюватиметься через пропускні пункти по документах, що засвідчують особу. Перед відкриттям входу цю територію оглянуть вибухотехніки. У випадку оголошення повітряної тривоги всі громадяни мають пройти до найближчих укриттів», - каже керівник поліції Одещини.

 

Крім того, у місцях проведення масових заходів працюватимуть поліцейські групи превентивної комунікації, у регіональному главку поліції ситуаційний штаб оперативно відпрацьовуватиме інформацію та керуватиме підрозділами, які забезпечуватимуть публічний порядок.

 

«Правоохоронці зроблять все, щоб забезпечити правопорядок і безпеку жителів та гостей міста у день дев’ятих роковин подій 2 травня. Закликаємо всіх із розумінням поставитися до тимчасових обмежень, не нехтувати сигналами про небезпеку, уникати скупчень людей», - заявив пан Жук.

 

Як повідомляла «УМ», свого часу аби спростувати фейки російської пропаганди, «група 2 травня», що об’єднує незалежних експертів та небайдужих одеситів, зняла документальний фільм «2 травня. Без міфів».