На Брянщині підірвали залізничний ешелон із пальним

12:47, 01.05.2023
На Брянщині підірвали залізничний ешелон із пальним

Ешелон з пальним в росії не доїхав до місця призначення. (Фото: Телеграм БАЗА)

Унаслідок підриву колії з рейок в Брянській області РФ, що межує з Україною, зійшов потяг, який перевозив пальне.

 

Як інформує УМ, про це 1 травня повідомили губернатор Брянської області Олександр Богомаз у Telegram, російський Telegram-канал "База" та моніторинговий проєкт "Беларуски Гаюн" у Telegram.

 

«В Унецькому районі на 136 км залізничної колії Брянськ-Унеча спрацював невстановлений вибуховий пристрій, внаслідок чого зійшов з рейок локомотив вантажного потяга. Постраждалих немає», - повідомив Богомаз.

 

За його словами, наразі на місці працюють оперативні служби. Рух на цій ділянці дороги зупинений.

 

За даними "Бази", потяг із 60 вагонами був завантажений нафтопродуктами і пиломатеріалами. Повідомляють, що 7-8 вагонів наразі лежать на боці, була пожежа.

 

Пропагандистське видання "РИА Новости" з посиланням на уряд Брянської області підтвердило, що потяг, який зійшов з рейок, перевозив пальне і будівельні матеріали.

 

 За даними моніторингового проєкту "Беларуски Гаюн", у зв'язку з цією подією порушено з'єднання білоруського Гомеля з Росією.

 

Як повідомляла УМ, на території Росії у Ленінградській області підірвали опору лінії електропередач, на другій опорі виявили вибуховий пристрій. Окупанти поквапилися заявити, що уже ліквідували загрозу.