Військова підтримка України: Німеччина передала ЗСУ другу систему ППО Iris-T та 10 вантажівок

12:51, 30.04.2023
Військова підтримка України: Німеччина передала ЗСУ другу систему ППО Iris-T та 10 вантажівок

Системи ППО Iris-T передані Німечиною підсилять українську протиповітряну оборону.

Передачу Україні другої системи ППО Iris-T підтвердили в Німеччині.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в оновленому списку на сайті Федерального уряду ФРН.

 

Німеччина надає підтримку Україні, постачаючи обладнання та озброєння, які надходять із поставок Федеральних збройних сил і з поставок промисловості, що фінансуються з фондів Федерального уряду для розбудови потенціалу безпеки.

 

«Федеральний уряд підтримує українську армію в тісній координації зі своїми партнерами та союзниками. Цей список містить огляд летальної та нелетальної німецької військової підтримки України. Він включає поставки з Федеральних збройних сил, а також поставки з німецької промисловості, що фінансуються з фондів федерального уряду для так званого розвитку потенціалу безпеки.

 

Фінансування ініціативи з розбудови потенціалу безпеки становить 2,2 мільярда євро на 2023 рік (після 2 мільярдів євро на 2022 рік). Кошти мають бути спрямовані в першу чергу на підтримку України. Водночас вони будуть використані для фінансування збільшених обов’язкових внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF), який, у свою чергу, йде на відшкодування державам-членам ЄС витрат, понесених ними під час надання підтримки Україні», - сказано в повідомлені Федерального уряду ФРН.

 

Окрім системи ППО, Німеччина передала Україні ще вісім вантажівок Zetros (загалом їх передано вже 84) і дві вантажівки 8х6 з вісьмома розкатними контейнерами.

 

Загалом Німеччина раніше надала на потреби ЗСУ цілу низку техніки та обладнання – це дуже довгий список опублікований на сайті уряду ФРН.

 

Як повідомляла УМ, на базах Бундесверу  тренуються українські  спецпризначенці.