Президент Італії Маттарелла зустрівся зі Шмигалем у Римі

14:38, 26.04.2023
Президент Італії Маттарелла зустрівся зі Шмигалем у Римі

Прем´єр Денис Шмигаль під час зустрічі з президентом Італії Серджо Маттарелла

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та президент Італії Серджо Маттарелла на зустрічі у Римі провели розмову під час якої обговорили напрямки співпраці у фінансовій та оборонній сферах. Також торкнулися теми санкції проти атомної галузі росії й роботу Grain from Ukraine.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Урядовий портал.

 

«Сторони також порушили питання санкцій проти атомної галузі росії й роботи зернової ініціативи Grain from Ukraine. Денис Шмигаль подякував Італії за підтримку європейських прагнень України й висловив сподівання, що Італія так само підтримає вступ України в НАТО»,- йдеться у повідомленні.

 

Прем'єр-міністр вкотре подякував Італії за військово-технічну допомогу для сил безпеки й оборони України, зокрема за шостий пакет допомоги, до якого увійшли критично необхідні системи ППО.

 

Він підкреслив, що поряд із зусиллями, спрямованими на забезпечення швидких і стабільних поставок усієї необхідної зброї та боєприпасів від наших партнерів, уряд зосереджується також на реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського.

 

«Ця ініціатива презентує наше бачення необхідних кроків, які забезпечать всеохопний, справедливий та сталий мир в Україні та безпеку для всього світу»,— відзначив він й подякував італійській стороні за готовність долучатися до реалізації Формули миру.

 

Президент Італії Серджо Маттарелла зі свого боку запевнив, що його країна продовжить підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

 


Як відомо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль прибув в Італію у середу, 26 квітня. У Римі він візьме участь у двосторонній конференції з питань відновлення України і представить її підсумки разом із прем'єр-міністром Італії Джорджею Мелоні.

 

Очікується також, що Шмигаля 27 квітня прийме Папа Римський Франциск.

 

Як повідомляла УМ, урядова делегація на чолі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем прибула до Риму для участі в конференції з відновлення України.