У прифронтовому Лимані СБУ виявила дев’ятьох зрадників та знайшла схрон зі зброєю

11:34, 22.04.2023
У прифронтовому Лимані СБУ виявила дев’ятьох зрадників та знайшла схрон зі зброєю

Серед затриманих колаборантів, деякі з «високими посадами»

У Лимані, що на Донеччині, працівники Служба безпеки України  під час стабілізаційних заходів викрили дев’ятьох ворожих поплічників та знайшли схованку із російським озброєнням.

 

Як інформує Україна молода, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

 

«У результаті оперативних дій у прифронтовому Лимані затримано дев’ятьох місцевих жителів, які добровільно пішли на співпрацю з ворогом»,- ідеться у повідомленні.

 

Серед них – 38-річний житель міста, який передавав росіянам інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території району. Комунікацію з агресором підтримував через заборонену в Україні соцмережу "Однокласники".

 

Також затримано колишнього командира караулу Лиманського центру безпеки громадян. У липні минулого року він погодився очолити створену загарбниками місцеву "пожежно-рятувальну частину мнс днр".

 

Разом з цим, викрито ще трьох колаборантів, які після захоплення міста погодились на співпрацю з агресором. Двох із них призначили на "посади" до "відділу внутрішньої політики та взаємодії із ЗМІ" та "відділу земельних відносин", а ще один ˗ став "охоронцем міськради". Наразі їм повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).


Ще четверо зловмисників поширювали у заборонених соцмережах заклики на підтримку окупантів, а також дописи, в яких виправдовували воєнні злочини рашистів.

 

Крім того, у ході комплексних заходів співробітники Служби безпеки виявили схрон з російською зброєю та боєприпасами. Із облаштованої у покинутій приватній будівлі схованки виявлено: реактивний піхотний вогнемет "Джміль", гранати Ф-1 та РДГ-2, запали до бойових гранат, 20 підривачів, 30-мм реактивний сигнальний патрон, наземний сигнальний патрон, 150 набоїв до стрілецької зброї.

 

За всіма викритими фактами незаконної діяльності тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

 

Як відомо,на Донеччині СБУ затримала агентку рф,  яка коригувала ракетні удари по школах і дитсадках.

 

Як  повідомляла УМ, голова  СБУ Василь Малюк заявив, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Служба безпеки України викрила понад 300 зрадників.