У Криму знеструмлено Сімферополь, Саки, Джанкой та інші міста

17:28, 21.04.2023
У Криму знеструмлено Сімферополь, Саки, Джанкой та інші міста

До тимчасово окупованого Криму повернувся блекаут

У тимчасово окупованому Криму частковий «блекаут»: у Сімферополі та Джанкої світло зникало майже по всьому місту.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Телеграм-канал «Кримський вітер». 

 

У Севастополі також зникало світло. «Знеструмлене майже все місто», - йдеться в дописі.

 

Згодом Телеграм-каналповідомив, що у Севастополі відновлено електропостачання. Проте причини масштабної аварії на півострові досі невідомі.

 

Також зазначиться, що електрика зникла у Сімферополі, Саках, Красногвардійському та Красноперекопському районах, а також у м. Джанкой та Джанкойському районі.

 

За повідомленням окупаційної влади, в магістральних електричних мережах високого класу напруги спрацювала система АВН (автоматичного вимкнення навантаження). Причину спрацювання системи АВН і де відбувся збій не оприлюднюють.

 

Як відомо, окупаційні «органи влади» АР Крим та Севастополя ухвалили рішення не проводити святкові демонстрації на 1 травня, марш «Безсмертного полку» та військовий парад на 9 травня.

 

Як повідомляла УМ, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що РНБО розробляє основні кроки, що будуть застосовані під час звільнення українського Криму. Пропонується прибрати Керченський міст та обмежити колаборантів права брати участь у виборах - обирати і бути обраними.