Водяна навала: Київ потрохи оговтується від паводка – КМВА, фото

11:42, 20.04.2023
Водяна навала: Київ потрохи оговтується від паводка – КМВА, фото

Підтоплене лівобережжя столиці (ЖК Русанівська гавань; 19 квітня 2023 року). (Фото: Назар ЗДОРОВИЛО)

Кілька днів поспіль у Києві спостерігається падіння рівня води в Дніпрі. У четвер, 20 квітня, синоптики зафіксували зниження на 10 сантиметрів, ніж було 19 квітня.

 

Як інформує УМ, про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передає пресслужба КМВА у Телеграм.

 

Аварійних підтоплень в столиці не зафіксовано.

 

"Станом на 10:00 20 квітня рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 337 см. А це на 10 см менше, ніж вчора. Падіння рівня води в Дніпрі спостерігається вже кілька дів поспіль", – констатував Попко.

 

Вигляд з Пішоходного мосту на Поділ

 

Він додав, що все ще залишаються затопленими заплави, прирічкові території у міській і приміській зоні, які використовуються для відпочинку та садово-дачної забудови. Крім того, можливий перелив дамби місцевого значення в заплаві Дніпра через затоку Підбірна.

 

Труханів острів

 

"За прогнозами Укргідрометцентру, пік паводку очікується 22 квітня. Очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Усі потрібні служби міста Києва готові до можливих надзвичайних ситуацій!", – резюмував Попко.

 

 

Додамо, що в Києві через весняний паводок може змінити колір вода, яка тече з кранів у будинках мешканців столиці. Проте це ніяк не впливає на її якість.

 

 

Як повідомляла УМ, Києву загрожує підтоплення через зливу.