«Страшилки» Ле Пен: перемога рф – катастрофа, перемога України – Третя світова

10:08, 14.04.2023
«Страшилки» Ле Пен: перемога рф – катастрофа, перемога України – Третя світова

Ле Пен "намалювала" патову картину закінчення війни в Україні.

На фоні падіння авторитету Макрона у Франції лідерка французької ультраправої партії "Національне об’єднання" Марін Ле Пен на піку популярності. Соціаліска-політикіня вважає, що найкращим виходом у війні були б негайні переговори, оскільки і перемога РФ, і перемога України не означатимуть для світу нічого доброго.

 

Як інформує УМ, про це вона сказала в інтерв'ю El Pais.

 

Ле Пен протягом багатьох років була французьким політиком, найбільш тісно пов'язаним з путінською Росією. У 2014 році її партія отримала кредит у розмірі 9 мільйонів євро від російського банку, і вона заявляла, що поділяє глобальне бачення Путіна. Після вторгнення в Україну в лютому 2022 року вона дистанціювалася від Путіна і тепер заявляє: "Я вірю в суверенітет націй: якщо Україна хоче вступити до НАТО, якщо це її воля, я не бачу, хто може цьому протистояти".

 

"Коли така країна, як Росія, нападає на іншу країну і загрожує її суверенітету, не може бути рівновіддаленості, ви повинні зайняти певну позицію", – додала вона, заявляючи, що виступає за надання Україні оборонної зброї, але проти наступальних озброєнь.

 

На її думку, найкращим вирішенням конфлікту були б негайні переговори.

 

"Якщо Росія виграє війну, це буде катастрофою, тому що всі країни, які мають територіальний конфлікт, будуть думати, що вони можуть вирішити його за допомогою зброї", – заявила Ле Пен.

 

"Якщо переможе Україна, це означатиме, що НАТО вступило у війну, тому що я переконана, що Україна без сили НАТО не може перемогти Росію у військовому плані. А це означає, що розв'язана Третя світова війна" – додала вона.

 

Є у неї і третій варіант. "Якщо ми продовжимо повільно постачати зброю в Україну, як ми це робимо зараз, то нам загрожує нова Столітня війна [тривалий середньовічний конфлікт між Англією і Францією. – Ред.], що, з огляду на людські втрати, є жахливою драмою" – зазначила Ле Пен.

 

Як повідомляла УМ, Своя кишеня дорожча: Франція блокує рішення ЄС по боєприпасам Україні.