У Бучі відкрили будівництво першої в Україні фабрики-кухні

16:27, 11.04.2023
У Бучі відкрили будівництво першої в Україні фабрики-кухні

Перший ківш започаткував будівництво в Бучі унікальної фабрики-кухні. (Фото: Телеграм Соломчук Дмитро)

Меценат Говард Баффет і дружина Президента України Олена Зеленська відкрили будівництво першої в Україні фабрики-кухні в Бучі. Проєкт другого такого підприємства погоджено для міста Лозової Харківської області.

 

Як інформує УМ, про це в своєму tg-каналі повідомив нардеп Дмитро Соломчук.

 

Перший ківш ґрунту на місці початку будівництва підняв на екскаваторі особисто меценат проєкту Говард Баффет.

 

На такій фабриці-кухні можна приготувати 10 тис. порцій. Таким чином відбувається економія витрат на воду та електроенергію, налагоджується систематизоване постачання дітям безпечної та якісної їжі.

 

“Проєкт фабрики-кухні не лише про їжу – він про спільні дії. Про підтримку, яка не має кордонів і територіальних обмежень. Про допомогу та взаємодію в широкому сенсі, бо кухні – це й робочі місця, і необхідне територіям економічне пожвавлення“, – заявила дружина президента.

 

Очікується, що фабрика-кухня в Бучі забезпечить харчуванням одразу три громади (Буча, Немішаєве та Бородянка).

 

Під час запуску будівництва відбулося також розширення ініціативи: презентовано проект другої такої фабрики, яку побудують у місті Лозовій на Харківщині.

 

Проєкт фабрики-кухні – частина реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською та розпочатої у 2022 році.

 

Нагадаємо, що син пʼятої найбагатшої людини світу, Говард Баффет нещодавно відвідав деокупований Гостомель та Бородянку. Там інвестор зустрівся з фермерами, які безоплатно отримали с/г техніку від фонду “Жнива Перемоги”.

 

Як повідомляла УМ, в Бучі росіяни вбили кожного п'ятого під час окупації .