Парафія церкви у Трускавці просить прийняти її в лоно ПЦУ

17:36, 10.04.2023
Парафія церкви у Трускавці просить прийняти її в лоно ПЦУ

Громада звернулася до митрополита Львівського ПЦУ Макарія з проханням прийняти до ПЦУ (Фото з відкритих джерел)

У Трускавці церква святого Іллі московського патріархату побажала перейти до ПЦУ

 

Як інформує Україна молода, про це в Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

 

«Громада вирішила звернутися до митрополита Львівського ПЦУ Макарія (Малетича) з проханням прийняти її в лоно ПЦУ. Окреме звернення до митрополита Макарія з цього ж приводу подав настоятель парафії отець Олег Федак», - написав Козицький.

 

Очільник області зазначив, що перехід до Православної Церкви України парафія ухвалила напередодні, 9 квітня, на зборах релігійної громади.

 

Козицький нагадав, що в Україні церква відокремлена від держави. Тому релігійна громада кожного храму мoсковського патріархату має самостійно ухвалити рішення про перехід у ПЦУ.

 

Для цього потрібно, спершу, опитати свою релігійну громаду про бажання бути частиною ПЦУ. Далі на загальних зборах релігійної громади ухвалити рішення про зміну юрисдикційної приналежності. І на завершення - внести зміни у статут та зареєструвати їх у порядку, встановленому статтею 14 Закону України «Про свободу совісті та релігійних організацій».

 

Як відомо, у Львові демонтували самовільно зведену церкву святого Володимира УПЦ МП. Окрім того, колишній храм УПЦ МП на вулиці Тараса Бобанича тепер використовуватиме релігійна громада Православної церкви України, а приміщення на вул. Пекарська офіційно перейшло у користування Першого медоб'єднання. Там планують зробити реабілітаційний центр для постраждалих від війни.

 

Як повідомляла УМ, у Хмельницькій області в старовинному місті Камʼянець-Подільський біля собору Олександра Невського сталися сутички між прихильниками Православної церкви України та вірянами Української православної церкви Московського патріархату.