Зрадник Валерій Астахов знущався над депортованими українськими дітьми у Криму

09:57, 27.03.2023
Зрадник Валерій Астахов знущався над депортованими українськими дітьми у Криму

У таборі «Дружба» в Євпаторії Астахов відводив дітей у підвал, показував цей ціпок і погрожував, що за підтримку України битиме. (Фото: The Insider)

Валерій Астахов, колишній співробітник «Беркуту» – виявився людиною, яка застосовувала насильство та залякувала українських дітей, яких депортували до російських таборів в окупованому Криму.

 

Як інформує УМ, Його особистість встановило видання The Insider.

 

Журналіст Тетяна Попова показала фотографії Астахова хлопчику, який розповів The Insider про побиття українських дітей у таборі, він упізнав його.

 

Діти після повернення розповідали, що їх били, їм погрожували та тримали в підвалі. Як розповів Віталій, дівчинку з Херсону вдарили залізним ціпком з такою силою, що у неї на спині залишився «синяк смужкою». У таборі «Дружба» в Євпаторії Астахов відводив дітей у підвал, показував цей ціпок і погрожував, що за підтримку України битиме. «Він казав: «Закрию в підвалі, там сидітимете, підпорядковуватиметеся мені», — розповів 16-річний Віталій про Астахова.

 

У 2014 році російське видання «КомерсантЪ» писало, що Валерій Астахов уже вивозив дітей зі Словʼянська до Ростовської області. Тоді вивезли 38 людей, у тому числі 21 дитину віком від 2 місяців до 12 років, їх супроводжував Астахов.

 

Валерій Астахов служив у МВС України, але після анексії Криму взяв громадянство росії і перейшов на службу до МВС рф у Євпаторії.

 

Нагадаємо, що 22 березня 2023 року в Україну повернулися 17 дітей. Більшість — із Херсону та ті, кого відправили в Крим. Батькам окупанти казали, що дітей везуть на відпочинок на два тижні, але потім відмовилися їх повертати, посилаючись на загрозу обстрілів.

 

Як повідомляла УМ, Новітні манкурти: росіяни планують перевиховати дітей на окупованих територіях.