Загиблих через війну дітей вшанували у Києві

15:56, 26.03.2023
Загиблих через війну дітей вшанували у Києві

Сотні українських дітей загинули через російську агресію. (Фото: Укрінформ)

В Києві у межах освітньої Магістральної (не) конференції "EdCamp Kyiv" відбулась церемонія вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок російської агресії.

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

Під час заходу зазначалося, що від 24 лютого 2022 року росія вбила щонайменше 465 українських дітей. Учасники вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

 

Головний спікер EdCamp-2023 фіналіст міжнародного конкурсу Global Teacher Award-2019 Ладо Апхазава привіз понад 450 свічок, виготовлених грузинськими вчителями. Під час роботи вони «вплітали» молитви за найскорішу перемогу України і за душі загиблих дітей.

 

Свічки запалили у пам'ять про жертв російської агресії.

 

Відбулась церемонія вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок російської агресії / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

 

Сільський учитель із Гурії Ладо Апхазава від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну розпочав благодійну акцію на підтримку українських біженців, школярів і вчителів. З його ініціативи педагоги з 39 країн зібрали 700 тисяч доларів, які згодом передали польській організації, що допомагає евакуйованим дітям з України.

 

За даними ЮНІСЕФ, близько 3,3 мільйона дітей в Україні потребують допомоги, а 1,5 мільйона з них травмовані війною.

 

Як повідомляла УМ, діти з України розповіли про російський терор на талант-шоу в США.