Пропозиції від Китаю не надходили - Зеленський про перемовини з Сі Цзіньпінем

09:10, 25.03.2023
Пропозиції від Китаю не надходили - Зеленський про перемовини з Сі Цзіньпінем

Зеленський зазначив, що хотів би, щоб розмова з лідером Китаю відбулася

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодної пропозиції від Пекіну щодо переговорів із Сі Цзіньпіном не отримував. Однак глава української держави повідомив Китаю через дипломатичні канали Пекіну, що хотів би цього діалогу.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив в інтерв'ю японському виданню The Yomiuri Shimbun.

 

Як пише видання, щодо Китаю, який запропонував свій "мирний план" для врегулювання конфлікту, то Зеленський сказав, що не отримував жодних пропозицій, додав, що звернувся до Пекіну з проханням про співпрацю щодо мирного плану з 10 пунктів, запропонованого українською стороною, і проведення зустрічі на вищому рівні.

 

Глава держави висловив скептицизм щодо пропозиції Китаю з 12 пунктів, які закликають до припинення вогню та мирних переговорів між Росією та Україною, зазначивши, що на першому місці має бути "повага суверенітету та територіальної цілісності".

 

«Я не отримував пропозиції від Китаю бути посередником. Мені не надходило пропозиції зустрітися. Але я по дипломатичних каналах дав прямі повідомлення, що хочу поговорити з лідером Китаю Сі Цзіньпіном", - заявив Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, стало відомо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним планує провести розмову з президентом України Володимиром Зеленським.  Ця розмова буде першою з початку повномасштабної війни Росії проти України.