На Львівщині правоохоронці вимагали $5 тисяч хабара у благодійників

14:27, 24.03.2023
На Львівщині правоохоронці вимагали $5 тисяч хабара у благодійників

За послуги «закриття» кримінального провадження правоохоронці просили 5 тисяч доларів

У Львівській області Державне бюро розслідувань затримало правоохоронців, які хотіли нажитися на благодійниках і вимагали хабар. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба ДБР у Телеграмі.

 

«Працівники ДБР повідомили про підозру двом правоохоронцям з Жовкви Львівської області, які вимагали хабар від керівника благодійного фонду за начебто закриття кримінального провадження», - йдеться у повідомленні.
 

Зловмисники вирішили «дослідити» походження документів для безперешкодного перетину державного кордону у представників фонду з Дніпра, який закуповував і возив з Європи допомогу для військових. Правоохоронці повідомили, що нібито щодо фонду є «кримінальне провадження» і вимагали 5 тисяч доларів за його «закриття».


За даними ДБР, у приватній розмові один із правоохоронців запропонував керівнику Фонду заплатити, аби «не плямувати репутацію благодійників».


Зловмисників затримали під час отримання всієї суми хабаря. Двом правоохоронцям оголосили про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.


Наразі вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.


Як повідомляла УМ, працівники ДБР спільно з оперативниками СБУ затримали заступника начальника одного з управлінь Міноборони України під час отримання ним хабаря у сумі 9 тис. доларів США.

 

Таким був «тариф» посадовця для бажаючих отримати «липовий» висновок військово-лікарняної комісії про непридатність до військової служби. Завдяки цьому ухилянтів знімали з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон.