Сумщина зазнала масованого удару, є загиблі й поранені

10:22, 24.03.2023
Сумщина зазнала масованого удару, є загиблі й поранені

Прикордоння Сумщина регулярно зазнає обстрілів з боку території рф.

У ніч на 24 березня під час атаки проти України росія застосувала керовані авіаційні бомби, протирадіолокаційну ракету Х-31 і дрони-камікадзе іранського походження.

 

Як інформує УМ, про це 24 березня повідомили речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, Повітряні сили у Телеграм  та Сумська обласна військова адміністрація в Телеграмі.

 

«Почалося все з вечора, коли противник атакував Одеську область, знищено дві ракети Х-59. Також атака продовжилася і з півночі нашої країни, близько 10 літаків Су-35 (це російські новітні винищувачі) атакували Сумську область керованими авіаційними бомбами.

 

Зараз це надзвичайно велика загроза, коли керовані плануючі авіаційні бомби можуть летіти далеко, а літаки (що їх випускають) не входять у зону ураження нашої протиповітряної оборони.

 

Таким чином більше десяти цих керованих бомб атакували об'єкти в Сумській області. Там втрати уточнюються, їх оголосять військові адміністрації», - повідомив Ігнат.

 

Крім цього, за словами полковника, під час нічної атаки ворог застосував протирадіолокаційну ракету Х-31.

 

На жаль, були і "Шахеди", які атакували північ країни і Кривий Ріг. Є влучання в певні об'єкти. Проки що, за попередньою інформацією місцевої влади, без жертв, додав Ігнат.

 

У свою чергу у Сумській ОВА повідомили, що кількість загиблих унаслідок масованого обстрілу Сумщини зросла до двох, десять поранених.

 

«Вночі росіяни здійснили масований обстріл з різних видів зброї по території Білопільської, Ворожбянської, Річківської та Миколаївської селищної громад.» - йдеться в повідомленні.

 

У Білопільській громаді масовано обстріляли м. Білопілля: здійснено авіаційний удар, обстріл з РСЗВ «Град» (80 «прильотів») та зі ствольної артилерії (20 «прильотів») зазначили в ОВА.

 

Внаслідок обстрілу м. Білопілля загинули 2 людини, поранені 9. Зруйновано адміністративну будівлю, будівлю школи, житловий будинок; пошкоджені багатоквартирні та приватні будинки, гуртожиток.

 

Згодом у Нацполіції уточнили, що один із загиблих під час нічного масованого обстрілу Білопілля - 37-річний старший лейтенант поліції Вадим Листопад.

 

У Ворожбянській громаді по м. Ворожба здійснено обстріл з РСЗВ, внаслідок якого пошкоджені житловий будинок та господарча споруда. Травмовано 1 людину.

 

По Річківській громаді, с. Вири, завдано авіаційний удар та удар БпЛА. Пошкоджені дитсадок, адміністративна будівля. Зруйнована будівля школи. По с. Річки здійснено артилерійський обстріл, пошкоджені приватні будинки, адміністративна будівля та будівля гімназії.

 

У Миколаївській селищній громаді по агрофірмі завдано авіаційний удар. Пошкоджені виробничі приміщення та сільськогосподарська техніка.

 

Також уночі був обстріл Новослобідської громади. Жертв немає.

 

Як повідомляла УМ, в Костянтинівці рашисти вгатили по пункту незламності, є загиблі.