Нова Каховка деокупована: росіяни несподівано пішли з міста

19:12, 23.03.2023
Нова Каховка деокупована: росіяни несподівано пішли з міста

Окупанти пограбували місцеве населення і втекли з Нової Каховки

У Херсонській області відбулась деокупація Нової Каховки: окупанти вийшли з міста.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

 

Повідомляється, що станом на 22 березня «всі підрозділи армії окупанта, які були розміщені в населеному пункті Нова Каховка Херсонської області, залишили місто».

 

За даними штабу, цьому передував обхід найближчих помешкань місцевого населення з метою наживи. Окупанти "конфісковували" у цивільного населення у великих кількостях побутову та електронну техніку, коштовності, елементи одягу та мобільні телефони.

 

Також відомо, що в низці населених пунктів тимчасово захопленої лівобережної Херсонщини загарбники почали пошуки громадян з проукраїнскою позицією. Для цього вони використовують списки учасників АТО, військових пенсіонерів та тих осіб, які проходили службу в правоохоронних органах України.

 

У Генштабі додали також, що на Херсонському та Запорізькому напрямках противник зараз веде оборонні дії.

 

ДОПОВНЕНО: Згодом Генштаб спростував свою ж інформацію: "Окупанти і досі тимчасово знаходяться у Новій Каховці. Інформація про начебто відхід противника з даного населеного пункту була оприлюднена внаслідок некоректного використання наявних даних. Однак, ми неодмінно звільнимо і Нову Каховку".

 

Як повідомляла УМ, сили оборони в результаті успішної операції знищили в Херсонській області російську диверсійно-розвідувальну групу.