Арешт путіна буде оголошенням війни росії – Медведев

12:02, 23.03.2023
Арешт путіна буде оголошенням війни росії – Медведев

Перед путіним наразі виникла дилема - ризикувати чи ні, їхати за межі рф чи ні, випробовуючи міжнародне право на дотримання законів.

Одіозний Дмитро Медведєв, заступник голови Ради безпеки рф заявив, що ситуація, яка передбачає арешт російського президента за рішенням МКС, означатиме оголошення війни Російській Федерації.

 

Як інформує УМ, про це 23 березня повідомив Интерфакс.

 

"Ось уявімо собі - зрозуміло, що ця ситуація, яка не реалізується ніколи, але, тим не менш, уявімо собі, що вона реалізувалася. Чинний глава ядерної держави приїхав на територію, припустімо, Німеччини і зазнав арешту. Що це? Оголошення війни Російській Федерації! І вже в цьому випадку всі наші засоби полетять у Бундестаг, в офіс канцлера тощо. Він розуміє, що це "казус беллі", що це оголошення війни? Чи він учився погано?" - зазначив він.

 

Медведєв назвав МКС "якоюсь правовою нікчемою, яка нічого суттєвого не зробила з моменту свого створення".

 

За словами Медведєва, за час своєї роботи МКС "нічим серйозним не відзначився": "За всю історію вони притягнули близько 30 персон, (...) це якісь там третьорядні повстанці в якихось, як правило, невеликих країнах".

 

"Але є наслідки, і вони полягають у тому, що такого роду рішення створюють колосальний негативний потенціал. А в нас і так дуже погані відносини із західним світом, гірших узагалі, напевно, за всю історію не було", - резюмував Медведєв.

 

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна і Марії Львової-Бєлової - уповновноваженої з прав дитини при президенті РФ.

 

Як повідомляла УМ, раніше Медведєв також погрожував ракетним ударом по будівлі МКС у Гаазі.