Канадсько-українська фундація екіпірувала спецкостюмами українських рятувальників

11:28, 23.03.2023
Канадсько-українська фундація екіпірувала спецкостюмами українських рятувальників

Нове обмундирування українських рятувальників від канадсько-української фундації.

Від імені спільної ініціативи "Канадсько-Українського гуманітарного заклику "Канадсько-Українська Фундація (КУФ) та Конґрес Українців Канади (КУК) офіційно передали Державній служби з надзвичайних ситуацій України екіпірування для пожежників.

 

Як інформує УМ, вогнеборці отримали 1000 високоякісних професійних костюмів для пожежників, 1000 комплектів захисних легінсів та тенісок, 2000 балаклав, 1000 рукавиць та таку ж кількість пар взуття.

 

Вантаж надійшов до підрозділів ДСНС чотирьох областей - Миколаївської, Сумської, Кіровоградської та Черкаської.

 

Від початку широкомасштабного вторгнення Росії українські рятувальники, пожежники та парамедики працюють в режимі нон-стоп. В Україні рятувальників заслужено називають "герої без зброї". Їхньою головною зброєю є не лише високий професіоналізм, а і якісне обладнання та екіпірування, яке дозволяє їм зберігати життя та здоров’я.

 

"Державна служба з надзвичайних ситуацій є вагомою складовою стійкості та боротьби України. Ми прагнемо обмежити ризики, пов'язані з особистою безпекою українських рятувальників та рятувальниць, за допомогою якісних захисних протипожежних костюмів", - пояснила Олеся Луців-Андрійович, членкиня правління КУФ та радниця Українського гуманітарного штабу, яка координувала закупівлю та доставку спорядження.

 

Ще 10 000 пар сертифікованих за міжнародним стандартом рятувальних рукавичок та 200 портативних аерозольних установок для гасіння пожеж зараз на шляху до України.

 

Як повідомляла УМ, російські енергетики сприяли армії рф планувати обстріли енергосистеми України.